Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Manuel Locatelli kao Ronaldo: Junak Italije pomjerio boce Coca-Cole

Preuzmite sliku

Nakon što je s dva gola srušio Švicarsku, italijanski veznjak Manuel Locatelli napravio je zanimljiv potez na press konferenciji.

Veznjak Sassuola impresionirao je na Evropskom prvenstvu, iako je za nacionalni tim nekadašnji igrač Milana debitovao prije samo devet mjeseci.

Protiv Švicarske je bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi s kojom su se Azzurri plasirali u osminu finala turnira. Locatelli je uz selektora Roberta Mancinija izašao pred novinare, a onda napravio nešto slično onom što je u ponedjeljak navečer napravio Ronaldo.

On je, naime, maknuo dvije sponzorske boce Coca-Cole ispred sebe dok je prilazio stolu na kojem sjede gosti press konferencije. Umjesto Coca-Cole je ispred sebe postavio vodu.

Ronaldov potez je američkoj kompaniji uskratio milijarde dolara, dok je Paul Pogba nakon duela s Njemačkom sa stola maknuo flašicu Heinekena, još jednog od sponzora Evropskog prvenstva.

Osim što zvijezde EP-a inzistiraju na zdravom životu, čini se da na zanimljiv način prave probleme UEFA-i, mada za sada nema nikakvih sankcija.

Mnogo pažnje izazvao je Ronaldov potez kada je sa stola sklonio boce Coca-Cole te izvadio bocu sa vodom i rekao “pijte vodu”.

Društvene mreže su doslovno eksplodirale, poruke podrške slavnom fudbaleru stizale su sa svih strana, a dan kasnije pojavile su se i informacije, koje su se pokazale netačnim, da je Coca-Cola za kratko vrijeme izgubila četiri milijarde dolara.

Nije dugo trebalo čekati da se oglase iz američke tvrtke.

“Svako ima svog favorita za piće i različite ukuse te potrebe”, poručili su iz Coca-Cole. Očito da ih Ronaldov potez nije previše zabrinuo.

Podsjetimo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena i ranije ne isticao da ne konzumira gazirana pića Coca-Colu i Pepsi, te da nije sretan kada ih u rijetkim trenucima koristi njegov sin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,