Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Manchester United odustao od srpskog fudbalera nakon incidenta na utakmici

Preuzmite sliku

Rukovodstvo Machester Uniteda nije više zainteresovano za fudbalera Fulhama Aleksandra Mitrovića poslije incidenta koji je srpski reprezentativac napravio u četvrtfinalu FA kupa na „Old Traffordu“, piše Daily Star.

Napadača Fulhama, koji je ove sezone zabio 12 puta u svim takmičenjima, United je odredio kao potencijalnu metu u ljetnom prijelaznom roku, prenosi Tuzlanski.ba.

No, to je bilo prije nego što je poslan u svlačionicu u četvrtfinalu FA Cupa u kojem je Fulham izgubio 3:1 od Uniteda i naknadne FA optužbe za nasilničko ponašanje.

Mitrović, 28, isključen je iz igre jer je gurnuo suca Chrisa Kavanagha, a pogoršao je stvari nastavivši s napadom na službenu osobu prije nego što je “odvučen s terena”.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) pokrenula je postupak protiv Mitrovića, te potvrdila da se suočava sa zabranom dužom od uobičajene tri utakmice za izravan crveni karton. Moguće je da Mitrović više neće igrati ove sezone.

Njegova audicija uživo pred šefom Redsa Erikom Ten Hagom počela je dobro, ali je završila katastrofom koju je sam sebi nanio.

Daily star tvrdi da su čelnici Manchester Uniteda razmišljali na kraju sezone da angažuju Mitrovića, ali su navodno odustali poslije incidenta. Britanski mediji navode da je osim Uniteda, Mitrović na radaru Chelseaja, Tottenhama i Barcelone.

Mitrović ima ugovor sa Fulamom do 30. juna 2026. godine. Transfermarkt tvrdi da srpski fudbaler vrijedi oko 28 miliona evra.

Trenutno je u najvećem problemu s FA-om koji ga želi učiniti primjerom usred sve većeg broja slučajeva napada na suce na terenu – verbalno i fizički.

Bilo je poziva da se Mitrović, koji je u petak igrao u pobjedi Srbije protiv Litve, suspenduje između šest utakmica do šest mjeseci.

Ali smatra se da je deset utakmica najvjerojatnija kazna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje