Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mamić čestitao Ramazanski bajram: “Činite dobra djela, to nam jedino ostaje”

Preuzmite sliku

Zdravko Mamić, bivši prvi čovjek zagrebačkog Dinama, putem društvenih mreža čestitao je Ramazanski bajram svim muslimanima širom svijeta

“Dragi prijatelji, završava se mjesec u kojem ste pokazali snagu volje, skrušenu pokornost i potpunu predanost vjerskim propisima.

Ovo je bio mjesec u kojem ste činili dobra djela, imali više razumijevanja jedni za druge, kao i mjesec u kojem ste jačali porodične, komšijske i prijateljske veze – napisao je Mamić, a onda poručio:

– Sve što ste naučili slijedite i dalje: sklapajte prijateljstva gdje i kad god možete, zalažite se za istinu, posebno kada vidite da vam žele podmetnuti laž, praštajte jedni drugima jer praštanjem ćete dobiti duhovni mir. I dijelite, što više činite dobra djela jer je to jedino što nam na kraju puta do kojeg ćemo svi doći i ostaje.

Želim da bajramske dane provedete u duhu tradicije i običaja, u sreći, veselju, dijeleći radost sa svojim najdražim, rodbinom, prijateljima i susjedima. Neka vam dani Bajrama budu vrijeme mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja.

Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,