Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Low o EURO 2016: Nekima je ovo takmičenje života i brane se sa svim igračima

Preuzmite sliku

Zadovoljan sam našom igrom u odbrani. Nismo dozvolili Poljacima da nas napadnu iz kontranapada. Naprimjer, Humels je bio odličan, rekao je Joachim Low, selektor fudbalske reprezentacije Njemačke koja je sinoć u utakmici drugog kola grupe „C“ na EURO 2016 u Francuskoj, bez golova, remizirala sa Poljskom.

“Međutim, nismo napadali kako smo se dogovorili prije meča i kako treba to da radimo. Naša igra u posljednjoj trećini terena nije bila dovoljno brza“, kazao je Low, te kako javlja Anadolu Agency (AA) dodao:

„U grupnoj fazi takmičenja dešavaju se takve stvari. Igra se tvrdo. Poslije kada se igra na eliminaciju svi se otvaraju, jer ih samo pobjeda vodi dalje. I utakmice su tada bolje. Karakteristika ovog Evropskog prvenstva je što ima puno reprezentacija koji prvi put nastupaju. Radi toga brane se sa svim igračima, bore bespoštedno. To je takmičenje njihovih života“.

Poslije dva kola u grupi „C“ Njemačka i Poljska imaju po četiri boda, Sjeverna Irska tri, dok je Ukrajina „na nuli“. U posljednjem trećem kolu past će odluka ko ide u osminu finala EP-a. Od 18 sati 21. juna sastat će se Njemačka – Sjeverna Irska u Parizu, dok će Ukrajina i Poljska igrati u Marseju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,