Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljubiša Tumbaković i zvanično selektor Srbije: Vrata nikome nisu zatvorena

Preuzmite sliku

Poslije nedavnog i neslavnog rastanka sa Fudbalskim savezom Crne Gore, zbog utakmice u kvalifikacijama protiv Kosova, Ljubiša Tumbaković je vrlo brzo dobio je novi posao. Vodiće reprezentaciju Srbije.

Tumbaković je deseti selektor fudbalske reprezentacije Srbije, od kako je 2006. godine ponovo stekla samostalnost.

U društvu predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, Slaviše Kokeze i jednog od njegovih prvih saradnika Nenada Bjekovića, Tumbaković je došao u konferencijsku salu hotela “Hilton” i predstavljen je kao novi selektor srpske reprezentacije. Nezvanično, Ljubiša Tumbaković će zarađivati 300.000 eura godišnje, što je plata koju je imao i njegov prethodnik Mladen Krstajić.

Tumbaković ima zadatak da proba da odvede reprezentaciju Srbije na Evropsko prvenstvo 2020. godine, što neće biti toliko lako, s obzirom na to da “orlovi” poslije tri utakmice imaju četiri boda, koliko i Luksemburg. Daleko ispred su Ukrajinci sa 10 bodova.

Mnogo se priča o pojedinim igračima sa kojim Mladen Krstajić nije našao zajednički jezik. Prije svega, Luka Milivojević, potom Matija Nastasić, kao i “sklonjeni” golman Vladimir Stojković. Novi selektor poručuje da vrata nikome nisu zatvorena.

– Imam neke svoje principe u radu i nikada se nisam odricao igrača koji su najbolji. Uvijek sam se trudio da na svoj način, iskustven, karizmatičan, sve te igrače dovedem u situaciju da možemo da ih koristimo i ekslopatišemo na način koji je potreban. Vrata reprezentacije nikom nisu zatvorena – rekao je Tumbaković.

Novi selektor “orlova” kaže da je već pripremio plan rada za naredna dva mjeseca.

– Biće puno razgovora, puno gledanja (utakmica). Pričaćemo i sa igračima, pokušaćemo da za svakoga nađemo prostor i mjesto, da kvalitet dođe do maksimalnog izražaja i da ujedno napravimo rezultat – dodao je Tumbaković.

Što se tiče stručnog štaba, dvojice se ne odriče. To su Aleksandar Janković i Darko Belojević, a o ostalima će naknadno. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje