Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Liverpool već traži novu “jedinicu”

Preuzmite sliku

Poslije užasnog izdanja Lorisa Kariusa u finalu Lige šampiona protiv Reala, izgleda među stativama Liverpoola više nema mjesta za njemačkog čuvara mreže.

Finale Lige šampiona je definitivno pokazalo da Liverpool mora predstojećeg ljeta da traži novog čuvara mreže. Bilo je naznaka i prije utakmice sa Realom da Jurgen Klopp želi da nađe novu “jedinicu”. Teška kijevska noć je natjerala upravu Liverpoola da ponovo počne da razmišlja o Alissonu Beckeru koji je proteklih sezona odlično branio za Romu, piše N1.

“Redsi” su ranije smatrali da je 60 miliona funti dovoljno za golmana Alissonovog kalibra, a britanski mediji pišu da Jurgen Klopp ne misli da razmatra nijednu drugu opciju osim Brazilca. Slično je Klopp insistirao da pojačanje na poziciji štopera bude Virgil van Dijk kada je smatrao da klub ne treba da žali novac. Sa Holanđaninom se to Liverpoolu isplatilo jer je Van Dijk bitno popravio odbrambeni sastav sa Anfielda.

Sa druge strane Klopp bi mogao da pruži još jednu šansu Kariusu s obzirom na to da je poslije krucijalnih greški Dejana Lovrena ove i Alberta Morena 2016. godine njemački menadžer imao povjerenje u te defanzivce. Greške kakve su pravli Lovren i Moreno se nisu ponavljale, pa bi Klopp možda mogao da ima slične simpatije i prema Kariusu koga je 2016. doveo iz Mainza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: