Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

LIVE: Pratite derbi kola u Kaknju i utakmicu u Banovićima (AUDIO)

Preuzmite sliku

Zbog velikog zanimanja za utakmice 25. kola Prve nogometne lige Federacije BiH: Rudar Kakanj – FK Sloboda Tuzla i Budućnost – NK Jedinstvo, Radio 7 Tuzla u specijalnom izdanju „Sportskog popodneva“, direktno prenosi utakmice iz Kaknja i Banovića.

Uživo iz Kaknja u program radija 7 Tuzla će se javljati Rešad Mamela dok će sa stadiona u Banovićima slušatelje informisati Ivica Pejić a domaćin u studiju je sportski novinar Nusret Sarvan.

Fudbaleri Rudara u dosadašnjem dijelu prvenstva na svom terenu imaju zabilježene sve pobjede uz impozantnu gol razliku od 24:0. Upravo susret protiv Rudara mogao bi biti ključan za igrače Ćire Blaževića do do krajnjeg cilja, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon visokog poraza od 4:1 u posljednjem kolu od ekipe Radničkog iz Lukavca, Budućnost iz Banovića je u nezavidnoj poziciji i ukoliko u subotu na svom terenu ne izbjegnu poraz od Jedinstva prijeti im ispadanje iz Prve lige FBiH.

Fudbaleri Slobode su jučer boravili u Zenici gdje su na Kamberovića polju odradili šuterski trening pred najvažniju utakmicu sezone.

Pred odlazak u Kakanj predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić fudbalerima je poručio:

Momci, igrate utakmicu za 100.000 građana Tuzle, navijača našeg kluba koji će svu pažnju usmjeriti na utakmicu u Kaknju. Igrate i za armiju naših navijača širom kantona, koji takođe vole Slobodu i žele nam uspjeh. Kad istrčite na teren u Kaknju, nemojte to zaboraviti. Dajte sve od sebe, svoje srce, kako bismo se na kraju svi zajedno radovali!”.

Crveno-crni će i u ovom susretu imati značajnu podršku nekoliko stotina navijača koji su otputovali u Kakanj kako bi bili 12-ti igrač fudbalerima Ćire Blaževića.

Prema posljednjim informacijama veliko nevrijeme je u Banovićima, jak pljusak i prolom oblaka možda budu razlog da se utakmica između Budućnosti i Jedinstva odgodi.

U Kaknju 15 minuta pred početak utakmice izbila je opšta tuča između navijača Slobode i pripadnika policije.

TEKSTUSALNI PRENOS UTAKMICE MOŽETE PRATITI: OVDJE.

Napomena: Audio player podešen na auto-start, ukoliko vam se prenos ne pokrene odmah nakon otvaranja članka sačekajte nekoliko minuta…Radio 7 Tuzla takođe možete slušati i putem radio talasa na frekvenciji od 94,00 Mhz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje