Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lionel Messi: “Joe Hart je fenomen, branio je rukama, tijelom, čime je stigao”

Preuzmite sliku

Barcelona je sinoć savladala Manchester City i plasirala se u četvrtinu finala Lige prvaka, ali Barcelonin as Lionel Messi nije uspio postići pogodak i tako postati jedini fudbaler koji je u tom takmičenju mrežu protivnika tresao 76 puta. U tome ga je spriječio golman engleske ekipe Joe Hart, za kojeg je Messi kazao da je “fenomen”, javlja Anadolu Agency (AA).

Messi je za portal UEFA-e kazao da je imao deset izrazitih prilika za postizanje gola, ali da se svaki put ispred njega našao izvanredni Hart.

  • 2224262_w2
  • “Joe Hart je odigrao nevjerovatnu utakmicu. I ranije sam znao da je jedan od najboljih, ali je na ovom meču branio sve, rukama, tijelom, čime je stigao. On je fenomen”, kazao je Messi.

    Messi tvrdi da je sinoćnji meč bio izuzetno zanimljiv jer su obje ekipe igrale napadački fudbal, a posebno je zadovoljan što je njegovom asistencijom gol postigao i utakmicu riješio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

    Argentinski reprezentativac Messi je komentirao i današnje izvlačenje parova četvrtine finala Lige prvaka, koje će se održati u švicarskom Nyonu i istakao da se u bubnju nalazi osam izuzetnih timova i da će svaki par biti izuzetno dobar i neizvjestan okršaj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,