Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga šampiona: Pjanić s Juventusom na teškom zadatku u Madridu

Preuzmite sliku

Večeras se od 21,00 sati u Madridu igra prvi susret osmine finala Lige šampiona između Atletica i Juventusa našeg Miralema Pjanića.

Jasno je da nas očekuje tvrd i neizvjestan dvoboj u kojem će nijanse odlučiti.

Atletico je grupnu fazu okončao na drugoj poziciji iza Borusije Dortmund, a trenutno su drugoplasirani u španskoj Primeri sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranom Barcelonom.

Trener Atletica Diego Simeone smatra da je čast za njegove izabranike što se nalaze u ovom takmičenju.

“Utakmice protiv velikog tima kao što je Juventus u Ligi šampiona pomažu nam da rastemo. Ponosni smo što smo u ovom takmičenju. Igramo protiv veoma moćnog protivnika, top kluba sa trenerom koji je već duži niz godina tu. Oni imaju igrače koji igraju na najvišem mogućem nivou. Nadam se da ćemo moći imati kontrolu na terenu”, rekao je Diego Simeone.

Momčad Juventusa i ove sezone je bez konkurencije u Italiji. Juve je ubjedljivo prvi u ligi, dok je u grupnoj fazi Lige šampiona završio kao prvi ispred Manchester Uniteda, Valencije i Young Boysa.

Massimiliano Allegri je na press konferenciji istakao da je Atletico dobro organizovana momčad sa izuzetno jakom odbranom.

“Pred nama je važan duel u osmini finala. U posljednje četiri godine imali smo mnogo susreta na visokom nivou i ova je također od velikog značaja. Atletico je veoma dobro organizovan tim i jak u defanzivi. Naš tim raste fizički, mentalni i tehnički te polako ulazimo u najvažniji dio sezone. Moramo biti fokusirani, jer znamo da igramo protiv kompaktne ekipe koja je napravila velike rezultate posljednjih sezona”, istakao je trener Juventusa.

Miralem Pjanić je najavljen od prve minute, a ove sezone je odigrao šest susreta u Ligi šampiona te postigao dva pogotka.

Pjanić je ukupno u tekućoj sezoni nastupio u 29 mečeva za Juventus, postigao tri pogotka i četiri puta asistirao za svoje saigrače.

Mogući sastavi:

Atletico Madrid: Oblak, Arias, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Niguez, Koke, Rodri, Lemar, Morata i Griezmann

Juventus: Szczesny, De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Betancur, Pjanić, Matuidi, Dybala, Mandžukić i Ronaldo.

Glavni sudija ovog duela je Felix Zwayer iz Njemačke. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje