Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Napoliju pobjeda, Mertensu rekord

Preuzmite sliku

Chelsea je pobijedio Ajax u Amsterdamu, a derbi u Milanu pripao je Interu koji je bio bolji od Borussije Dortmund.

Milanski Inter je u derbiju večeri nogometne Lige prvaka na svom stadionu pobijedio Borussiju Dortmund rezultatom 2:0, dok je u drugom susretu iz skupine F Barcelona u Pragu pobijedila Slaviju 2:1.

U “ljepotici večeri” Napoli je, u skupini E, na gostovanju pobijedio RB Salzburg 3:2, a susret su obilježili Dries Mertens (Napoli) i Erling Braut Haaland (Salzburg) postigavši po dva gola. Mertens je time postao drugi najbolji strijelac Napolija ikada, dok je mladi Norvežanin ušao u historijat Lige prvaka kao prvi igrač koji je u prva tri kola zabio čak šest golova.

Evropski prvak Liverpool rutinski je, u istoj skupini, odradio gostovanje u Belgiji pobijedivši Genk 4:1.

Prva pobjeda za Benficu

U susretu trećeg kola G skupine RB Leipzig je pobijedio Zenit 2:1, premda su gosti vodili na poluvremenu, dok je Benfica upisala prvu pobjedu – protiv Lyona su igrači portugalskog tima slavili 2:1.

U prvom susretu skupine H Chelsea je u Amsterdamu pobijedio Ajax 1:0, a pogodak odluke postigao je Michy Batshuayi u 86. minuti. Bila je to skromna predstava s vrlo malo pravih prilika. Ajax je bio bliži pobjedi, no tri boda odlaze u London.

U drugom susretu iste skupine Lille i Valencia su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 64. minuti golom Denisa Čeriševa, a izjednačio je Ikone u petoj minuti nadoknade. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,