Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Leicester, Juventus i Real sigurni, ljepotica večeri u Dortmundu

Preuzmite sliku

U utorak navečer širom Evrope igrale su se utakmice u okviru petog kola grupne faze Lige Prvaka, najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Skupina E 

U prvoj utakmici večeri, koja se igrala od 18 sati u Moskvi, domaći CSKA i Leverkuzen remizirali su 1:1. U drugoj utakmici ove skupine Monaco je bio bolji od Tottenhama sa 2:1. Tottenham se ovim porazom oprostio od daljeg takmičenja.

  • Skupina F

    U ljepotici večeri koju su odigrali Borussia i Legia u Dortmundu, domaćin je slavio sa visokih 8:4. Aktuelni prvak Evrope, Real, savladao je u Lisabonu domaći Sporting sa 1:2.

  • Skupina G

    U skupini G, aktuelni prvak Engleske, Leicester, nastavio je svoj pobjednički niz u debitantskoj sezoni u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi. Oni su na svom terenu savladali goste iz Belgije, Club Brugge sa 2:1, te tako osigrali prolazak u 1/8 finala. Porto i Copenhagen remizirali su 0:0.

  • Skupina H

    U skupini H, Juventus je slavio na Sanchez Pizjuanu protiv Seville, 1:3. Lyon je opravdao ulogu favorita u Zagrebu, te slavio minimalno sa 0:1. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje