Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Leicester novi šampion Engleske (VIDEO)

Preuzmite sliku

Chelsea i Tottenham su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2. Spursi su do 83. minute imali vodstvo i držali su se u utrci za naslov prvaka, ali je pogodak Edena Hazarda srušio sve njihove nade i dva kola prije kraja prvenstva donio Leicesteru prvi naslov prvaka u historiji.

Spursi su nakon lijepe akcije u 35. minuti igre stigli do vodećeg pogotka. Važnu je ulogu na sredini terena odradio Eriksen, a lopta je preko Lamele stigla do Kanea. Chelseajeva je obrana pokušala namjestiti ofsajd najboljem napadaču Tottenhama, ali je on savršeno tempirao utrčavanje, izašao sam pred Begovića koji je očekivao udarac, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu.

Do kraja poluvremena gosti su udvostručili vodstvo, u 44. je minuti Eriksen odlično ubacio Heung-Min Sonu i ponovno je jedan igrač Tottenhama bio spretniji od Asmira Begovića.

U prvoj minuti sudačke nadoknade je Danny Rose grubo startao na Williana koji je ‘poludio‘,  a u teren je kako bi ih rastavio utrčao Mauricio Pochettino. Naguravanje je trajalo neko vrijeme, a sudac je pokazao žute kartone dvojcu koji je sve započeo. Međutim, u svemu je tome glavnom sucu promaknuo prljavi potez Mouse Dembelea koji je Diegu Costi ugurao prste u oko. Ovo bi za njega mogla biti i posljednja utakmica sezone jer će ga FA vjerojatno kazniti naknadno.

Chelsea je smanji zaostatak nakon 13 minuta igre u drugom poluvremenu. Willian je ubacio iz kornera s desne strane, lopta je pala tačno na noge Cahillu, defanzivac ju je odlično iskontrolirao i snažnim udarcem pospremio u mrežu.

Nastavak je pružio nekoliko zanimljivih prilika, ali je utakmica odlučena u 83. minuti igre! Trenutak inspiracije Edena Hazarda je srušio sve nade Tottenhama i donio Leicesteru prvi naslov prvaka u historiji! (Goal.com)

  • leicester-city

  • Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje