Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lavezzi zbog preloma lakta propušta finale Copa Americe

Preuzmite sliku

Lavezzi, koji je postigao prvi gol za Argentince u polufinalnom ogledu, bio je primoran u 67. minuti napustiti igru. Nakon jednog vazdušnog duela Lavezzi se nezgodno dočekao i pao preko reklame koja je bila uz teren.

Ezequeil Lavezzi, fudbalski reprezentativac Argentine, propustiće finale Copa Americe Centenario. Krilni napadač kineskog Hebeija doživio je tešku povredu lakta u sinoćnjoj utakmici polufinala protiv domaćina Sjedinjenih Američkih Dražava koju je Argentina dobila sa 4:0.

Lavezzi, koji je postigao prvi gol za Argentince u polufinalnom ogledu, bio je primoran u 67. minuti napustiti igru. Nakon jednog vazdušnog duela, Lavezzi se nezgodno dočekao i pao preko reklame koja je bila uz teren.

Nakon što je iznesen na nosilima, utvrđeno je da je Lavezzi pretrpio lom radijalne kosti lijevog lakta. Doktori su odmah saopštili da je neophodna operacija lakta, tako da će Argentinci biti oslabljeni u finalu. Nije saopšteno koliko dugo će Lavezzi morati pauzirati.

Argentna u SAD-u pokušava osvojiti pehar Copa Americe nakon 23 godine. Rival u finalu biće joj pobjednik večerašnjeg drugog polufinala u kojem se sastaju Čile i Kolumbija. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje