Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kroz akciju “Novi dresovi za nove šampione” desetine klubova dobilo opremu od Mozzarta

Preuzmite sliku

Popularno

Vrijedne donacije stigle i za FK Vrbas, FK Progres, El Tarik, OFK Spartak 2013…

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja da pomaže klubovima kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ bez obzira na to odakle su, u kojem rangu se takmiče i kojim sportom se bave.

Pioniri ili veterani, najniža liga ili prvoligaši… Mozzart nastavlja da podržava sportske kolektive širom BiH, bez obzira na to koliko imaju selekcija ili kakvi su im rezultati u prethodnom periodu. Važno je samo da se lopta kotrlja, a da fudbaleri blistaju na terenu u sjajnoj opremi koji regionalni lider u priređivanju igara na sreću donira iz nedjelje u nedjelju.

  • Mozzart je do sada obradovao više desetina klubova, a popularna akcija nastavljena je širom BiH. Po dva kompleta opreme dobili su FK Vrbas, FK Progres i El Tarik, kojima je to bio dodatni podsticaj da nastave sa dobrim partijama.
    Fudbaleri Vrbasa su u sredini tabele Opštinske lige Laktaši Srbac, dok Progres iz Kneževa zauzima desetu poziciju u Drugoj ligi zapad. El Tarik je pri začelju tabele grupe A Kantonalne lige Sarajevo, a mnogim niželigašima su upravo novi dresovi bili talični u borbi za viši plasman.

    Tako je bilo i sa OFK Spartak 2013 iz Banjaluke, čije mlađe kategorije nižu sjajne rezultate u omladinskoj ligi BiH Zapad, ali i sa FK Trebava Osječani Doboj, koja nastupa u regionalnoj ligi centar i trenutno zauzima devetu poziciju.

    “Mozzart je sponzor najvećih klubova u zemlji, ali ne zaboravlja ni timove koji se takmiče u nižim rangovima i uvijek je tu da pruži podršku razvoju sporta na svim nivoima. Naša akcija “Novi dresovi za nove šampione” ima za cilj da omogući bolje uslove i za kolektive koji kreću u ostvarivanje ambicija iz nižih liga”, naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,