Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Komazec: Volim ove utakmice, protiv Željezničara idemo igrati maksimalno motivisani

Preuzmite sliku

U 10. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH, naš klub na Gradskom stadionu u Banovićima dočekuje Željezničar.

Tim povodom danas je održana i konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili Adnan Jahić šef stručnog štaba i Nikola Komazec fudbaler crveno-crnih.

Jahić je istakao kako se ekipa u prethodnim utakmicama energetski dosta potrošila zbog gustog rasporeda, ali da će sutra dati svoj maksimum kako bi došli do pozitivnog rezultata.

  • “Sutra nam je utakmica, potrebni su nam prijeko potrebni bodovi i ne smijemo ni posumnjati u taj neki poraz da nam se može desiti. U ovom momentu Željo igra jedan dobar fudbal, vođeni zaista sjajnim trenerom koji vodi kvalitetno svoje igrače. Željo je nakako vratio svoj pobjednički DNK i ekipa su koja nekako ima i glavu i rep. Imaju dosta dobrih pojedinaca, imaju vođu na sredini terena Semira Štilića, imaju dobrog špica, dobra krila i čvrstu odbranu. Ono što nama niko ne može uzeti je našu borba i našu energiju i cilj je pobjeda od prve minute. Zaista ko sutra istrči na teren mislim da će imati motiv, želju i da će imati htijenje za ta 3 boda. Mislim da sve vrijeme igramo jedan čvrst fudbal, prepoznatljiv i da to nije više samo Sloboda koja će se braniti svih 90 minuta. Iako je ekipa malo energetski potrošena sutra očekujemo jednu dobru utakmicu i nadam se na kraju utakmice onom najboljem. Ono što me brine je što nemamo još povrijeđenog Emira Jusića i Saida Husejinovića koji nije spreman onako kao na pripremama”, istakao je Jahić.

    Tri pogotka u ovoj sezoni domaćeg prvenstva postigao je Nikola Komazec. U sutrašnjoj utakmici očekuje maksimalan angažman svih igrača i pozitivan rezultat.

    “Još jedna utakmica u nizu gdje igramo protiv Želje. Volim ove utakmice, Željezničar je gigant kao i što je naš klub i to je derbi kola. Sutra sigurno da ćemo ući motivisani maksimalno. Ne ide nam u prilog što igramo svaku treću utakmicu. Došla su dva nova igrača, neki igrači nam fale, ali mi ćemo sutra izaći i dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda”, rekao je Komazec.

    Utakmica Sloboda – Željezničar na rasporedu je sutra na Gradskom stadionu u Banovićima sa početkom u 16 h. Jahić i Komazec pozvali su navijače da dođu i podrže ih u sutrašnoj utakmici. (fksloboda)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje