Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kapiten Srbije nakon ispadanja: Dobili smo najtežu grupu, ovo je težak trenutak za nas

Preuzmite sliku

Nije krivica samo odbrane, nego i napada i veznog reda. Ako mi dobro vršimo pritisak i njima je lakše. Veliko razočaranje za nas. Htjeli smo proći, ali nismo uspjeli, rekao je kapiten Srbije.

Nogometaši Srbije nisu uspjeli izboriti osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Katru. Švicarska je ponovno bila bolja od ‘orlova’, koji su ponovno ispali u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Shaqiri je zabio za vodstvo Švicarske u 20. minuti, ali Srbija je odlično reagirala i uskoro se našla u vodstvu od 2-1 nakon golova Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Jedan je novinar nakon utakmice pitao kapetana Dušana Tadića zašto Srbija nije u Kataru izgledala kao momčad iz kvalifikacija, ali veznjak Srbije nije se složio.

  • – Pa ne bih se složio sa Vama, mislim da smo dobili najtežu grupu. Sve kvalitetne reprezentacije su tu. U kvalifikacijama smo isto primili dosta pogodaka, ali smo dosta i dali, zato se ne bih ni složio. Imali smo i tad dobre i loše trenutke.

    – Odigrali smo tešku utakmicu, očito smo ispražnjeni nakon svega. Emocionalno smo potrošeni, utakmica je nosila veliki ulog. Nažalost, imali smo problema i sa Švicarcima i to nekoliko očitih. Glavni se očitovao u nedostatku komunikacije između linija – rekao je Dušan Tadić.

    Kapitan Srbije kaže da se momčad ne može nadati prolasku dalje ako prime osam golova u grupi…

  • – Ovo je težak trenutak za nas. Neke stvari se ne smiju događati. Ponavlja se situacija da napravimo preokret, pa dozvolimo protivniku da se vrati u život. Kada u tri utakmice primiš osam golova… puno je to za prolazak dalje. Nije krivica samo odbrane, nego i napada i veznog reda. Ako mi dobro vršimo pritisak i njima je lakše. Veliko razočaranje za nas. Htjeli smo proći, ali nismo uspjeli.

    Poraz je komentirao i Strahinja Pavlović, koji je rekao da je utakmicu “bilo teško za gledati”.

    – Na glup način smo primili golove. Svi smo htjeli obradovati narod, ali to se nije dogodilo. Odbrana je cijela ekipa i napad je cijela ekipa. Igrali smo i danas lijep, napadački nogomet, a oni su opet iskoristili propuste u odbrani. Lako su nam stvarali šanse i davali golove. Bilo je baš teško za gledanje – rekao je Pavlović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,