Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanski mediji pišu da Džeko napušta Romu: Mijenja ga iskusni italijanski reprezentativac?

Preuzmite sliku

Italijanski mediji su sigurni da će krajem aktuelne sezone doći do raskida suradnje između Edina Džeke i Rome, čiji je napadač od 2016. i za koju je u 251 utakmici postigao 116, a namjestio 52 gola.

Džeko u ovoj sezoni igra u promjenjivoj minutaži, a zabio je tek sedam ligaških golova. Posljednji je postigao prije više od 100 dana, 3. januara u susretu protiv Sampdorije, a nakon toga je nastupio u devet prvenstvenih utakmica bez gola i dodavanja za gol.

Informacije koje pristižu iz Italije govore da je Džekina budućnost u klubu neizvjesna i da će se ta tema otvoriti krajem sezone, ali pojedini mediji tvrde da je Roma već krenula razmatrati tko će ga naslijediti. Prvi bi izbor trebao biti Andrea Belotti.

Napadač Torina i italijanske reprezentacije zainteresovan je za transfer u klub u kojem bi se borio za nešto više od ostanka u ligi i sviđa mu se ideja prelaska u Romu. Ugovorno je vezan za Torino do kraja sezone 2021./2022., ali je zanimljiv mnogim klubovima. Roma bi tu konkurenciju trebala imati u Milanu, Atletico Madridu, Chelseaju, Evertonu i Lyonu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,