Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Islanđani ispustili pobjedu, Mađarska veoma blizu osmine finala (VIDEO)

Preuzmite sliku

Palo je 14 golova u zadnje tri utakmice Islanda i Mađarske, odnosno 4.7. u prosjeku po utakmici. Ali danas su napadači zakazali.

Odigrana je i druga utakmica današnjeg programa na Euru. Island i Mađarska odigrali su neriješeno, 1:1.

Prvi je zaprijetio Island. Šutirao je Bodvarsson glavom poslije jednog centaršuta s desne strane. Lopta je otišla preko gola iskusnog Kiralyja.

Iskusni Kiraly je spasio Mađare u 30. minuti velikom obranom Gudmundssonu. Mađarski stoper Kadar loše je ušao u taj duel, ali desno krilo Islanda moglo je to i bolje završiti.

Island je poveo u 40. minuti iz penala kojeg je skrivio Kadar. Pogodio je Sigurdsson. Svemu je prethodio kiks Gabora Kiralyja kojem je ispala ‘sigurna‘ lopta prilikom kornera.

Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Islanđana od 1:0.

Bodvarsson je pokušao ‘makazicama’  u 56. minuti, ali lopta je otišla preko gola.

Bode je šutirao s vrha šesnasterca u 71. minuti, Halldorsson uz manje poteškoće uhvatio lakši udarac. Islandski golman u par navrata pokazivao je manje nesigurnosti.

Island je odgovarao agresivnim startovima na ubrzanu igru Mađara.

Islanđani su bili veoma blizu prve pobjede na nekom velikom takmičenju, ali Saevarsson u 88. minuti postiže autogol za konačnih 1:1.

Mađarska je totalnom ofanzivom isprovocirala izjednačenje nakon odlične akcije kroz sredinu islandske obrane. Na kraju je nesretni Saevarsson gurnuo loptu u vlastitu mrežu, a i da nije, Bode bi to učinio poslije njega.


Skupina E: Mađarska 1:1 Island (Sigurdsson/Saevarsson a.g.) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,