Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Imenovani članovi stručnog štaba selektora BiH Mehe Kodre

Preuzmite sliku

Na sjednici Komiteta za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) imenovani su članovi stručnog štaba “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Pomoćnici selektora Mehe Kodre u narednom periodu bit će Samir Muratović, Slaven Musa, Mario Ivanković, Siniša Mrkobrada, Almir Seferović, Ermin Avdić i Đorđe Jorović“, istakli su iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu naglasili:

“S obzirom na to da je Mario Ivanković, dosadašnji selektor ‘U-19’ reprezentacije Bosne i Hercegovine prekomandovan u stručni štab ‘A’ tima BiH, juniorsku selekciju BiH će u narednom periodu predvoditi Dubravko Orlović.”

U ponedjeljak, 4. septembra, selektor Kodro će sa asistentima okupiti reprezentativce Bosne i Hercegovine kojima predstoje dvije utakmice kvalifikacija za UEFA EURO 2024.

Prvu će igrati s Lihtenštajnom 8. septembra u Zenici, a drugu s Islandom u Reykjaviku tri dana poslije.

Nakon četiri odigrana kola u grupi “J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024 prvi na tabeli je Portugal s 12 bodova. Slijede Slovačka s 10 bodova, Luksemburg sa sedam, Bosna i Hercegovina ima tri koliko i Island dok Lihtenštajn nema osvojenih bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje