Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrač Sunderlanda pao preko ograde među navijače, ovi ga tukli šakama i nogama

Preuzmite sliku

Revanš utakmicu polufinala doigravanja za engleski Championship između Portsmoutha i Sunderlanda obilježio je rijetko viđeni incident.

Sunderlandov igrač Luke O'Nien je nakon jednog duela pao preko ograde na tribinu s domaćim navijačima, od kojih ga je nekoliko huligana počelo udarati. Navijač u sivoj majici udario ga je šakom i nogom dok je ležao na tlu, ali se O'Nien izvukao bez povreda.

Sudija je nakratko prekinuo susret te od redara zatražio da riješe situaciju, pa je neimenovani huligan kasnije i uhapšen. Na snimku se vidi kako muškarac izaziva gostujuće navijače na tučnjavu, ali je sve, nasreću, ostalo samo na verbalnim uvredama.

Susret je završio bez golova, a Sunderland je prošao dalje ukupnim rezultatom 1:0 i za ulazak u Championship će igrati s pobjednikom susreta Doncastera i Charltona koji je prvu utakmicu u gostima dobio 2:1.

Četvrti je to slučaj napada na nogometaše u Velikoj Britaniji ove sezone. U martu je navijač Hiberniana preskočio ogradu te napao Rangersova kapitena Jamesa Taverniera, a sedmicu dana ranije na istom stadionu je neko staklenom bocom gađao Celticova igrača Scotta Sinclaira. Sredinom marta huligan Birminghama je utrčao na teren i u šakom u glavu udario Aston Villina igrača Jacka Graelisha. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,