Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović: Tajna forme sa 39 godina je u glavi, žrtvujem se, imam strast, to je mentalitet

Preuzmite sliku

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović dao je zaista zanimljiv intervju za zvaničnu stranicu Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Zlatan je govorio o brojnim stvarima vezanim za karijeru, a dobio je i zanimljivo pitanje o Lionelu Messiju. Naravno odgovor je bio poseban.

Ko bi izvodio penale u tvom idealnom timu: Zlatan ili Lionel Messi?

“Ja bih izvodio penale 100 posto jer ja bih bio kapiten tog tima i odlučivao bih ko će ih izvoditi. Izveo bih prva tri, zatim bih njemu prepustio jedan i tako sve iznova”, rekao je Zlatan.

Govorio je i o tome šta ga čini motivisanim sa 39 godina.

  • “Imam 39 godina i zbog svega što sam napravio ne moram raditi više ništa. Ipak, još uvijek imam strast za onim što radim. Nikad nisam zadovoljan i uvijek želim više. Nema mnogo igrača mojih godina koji su igrali kao ja u ovim godinama. U trenucima kada pređu 30 godina počinju usporavati i brzo odustanu. Ja sam tad počeo biti još bolji. čujem da sportisti iz SAD-a troše i preko milion dolara da održe tijelo u formi. Ja imam 39 godina i nisam potrošio na to ni dolara. Tajna nije u tome koliko potrošiš, tajna je u glavi, koliko želiš i koliko želiš da žrtvuješ. To je mentalitet, a to ne košta ništa”, rekao je Zlatan i još je dodao:

  • “Volio bih da sam imam ovaj mozak u tijelo 25-godišnjaka. Sad se brže odmaram, dosta spavam jer mi je potrebno odmora. Nakon utakmica mi treba više odmora kako bih se osjećao svježe. To je sad dva ili tri dana, što je normalno za godine koje imam. Dok god mogu igrati, to će biti na vrhunskom nivou. Kad ne budem mogao, prestat ću. Ne želim imati nikakve prednosti jer imam 39 godina, želim da me smatraju svjetskom klasom jer tada guram sebe još više”, poručio je Zlatan.

    Ibrahimović je ove sezone ponovo fenomenalan. Odigrao je 10 utakmica i ima učinak od 11 golova i dvije asistencije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje