Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović poručio: Zamijenite Ajfelov toranj mojom statuom, pa ću ostati (VIDEO)

Preuzmite sliku

Četiri je pogotka postigao Zlatan Ibrahimović u nedjeljnom demoliranju Troyesa u utakmici 30. kola francuskog prvenstva nakon kojega više nema nepoznanica. Osam kola prije kraja takmičenja PSG, koji je slavio 9:0, obranio je naslov prvaka.

Sve je jasnije i da je to posljednji takav za švedskog nogometnog reprezentativca koji će krajem sezone napustiti klub i otisnuti se u potrazi za novim izazovima. Ponuda ima sa svih strana i može birati ligu i klub u njoj, a u svom je stilu objasnio što bi aktuelni poslodavci trebali napraviti žele li ga i sljedeće godine gledati u dresu PSG-a.

Nisam siguran mogu li Eiffelov toranj zamijeniti mojim spomenikom, no ako to naprave onda ću, obećajem, ostati u klubu”, kazao je Ibrahimović, a onda u ozbiljnijem tonu potencijalnim poslodavcima poslao poruku:

Kako sada stvari stoje, sljedeće sezone neću igrati ovdje. Imam još mjesec i pol dana ugovora i nakon toga najvjerovatnije odlazim.

Sa 27 pogodaka iz 24 odigrane ligaške utakmice u sezoni, Ibrahimović je uvjerljivo najbolji strijelac Ligue 1. Ukupno je u ovoj sezoni 34-godišnjak postigao 35 golova u 39 utakmica i učinak dodatno ukrasio sa 16 asistencija. (net.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,