Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska uz dosta muke do pobjede nad Kosovom

Preuzmite sliku

Nakon što je sinoć prekinut susret reprezentacije Hrvatske i Kosova, danas je nacionalni sastav komšija sa zapadne strane naše države savladao Kosovo sa 1:0.

Susret koji je trebao biti odigran jučer odgođen je zbog nevremena koje je zadesilo glavni grad Hrvatske te je susret nastavljen danas.

Utakmica je počela od 20. minute, a Hrvatska je od samog starta krenula ofanzivno prema golu gostiju kako bi što prije stigli do vodstva. Ipak, najbolju priliku u prvom poluvremenu propustili su igrači Kosova kada nisu bili precizni nakon kornera te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

U drugom dijelu ove utakmice reprezentativci Kosova fokusirali su se na odbranu svog gola, a domaći igrači nastavili su prijetiti golu Ujkanija.

Na pogodak u ovom susretu čekalo se do 74. minute susreta. Luka Modrić izveo je jedan slobodan udarac sa lijeve strane, a Domagoj Vida glavom pogodio za vodstvo od 1:0. Do kraja susreta Hrvatska je sačuvala svoju prednost te je mirno privela utakmicu kraju i osvojila tri boda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje