Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska pobjedom protiv Nigerije započela rusku avanturu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske mogla bi prvi put nakon 1998. godine proći grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu, nakon što je večeras rutinski savladala Nigeriju.

Hrvatska je slavila rezultatom 2:0, a iako nije briljirala, odigrala je mnogo bolji meč nego je to često slučaj na velikim takmičenjima i pokazala je mnogo više kompatibilnosti među svojim najboljim igračima, pa je sve izgledalo mnogo ljepše nego inače.

Ofanzivna četvorka Mandžukić-Kramarić-Perišić-Rebić je sjajno funkcionisala, a iako su igrali sami u veznom redu, Luka Modrić i Ivan Rakitić nisu imali problema u trkačkom smislu, dobro potpomognuti presingom svojih ofanzivaca. Hrvatska je povela autugolom Eteba iz 32. minute nakon prekida i nakon što je prethodno loptu ka golu poslao Andrej Kramarić, a u 72. minuti je Luka Modrić riješio pitanje pobjednika sa bijele tačke.

  • Pogodio je nakon što je William Troost-Ekong u momentima kad je Nigerija imala bar neke šanse da se vrati u meč napravio totalno nerezonski faul u svom kaznenom prostoru nad Mariom Mandžukićem.

    Hrvatska sada igra protiv Argentine i svjesna je da će pobjedom sigurno biti učesnik osmine finala, dok Nigerija protiv Islanda traži pobjedu za zadržavanje bilo kakvih nada za plasman u osminu finala. (Sport1.ba)


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje