Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hertha suspendirala Salomona Kaloua zbog nepoštivanja mjera prevencije tokom pandemije

Preuzmite sliku

Rukovodstvo bundesligaške ekipe Herthe iz Berlina suspendiralo je iskusnog fudbalera Salomona Kaloua zbog nepoštivanja preventivnih epidemioloških mjera tokom treninga u jeku pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaler iz Obale Slonovače Kalou je na društvenim mrežama objavio video snimke na kojima se vidi kako se rukuje sa saigračima u svlačionici, a čelnici Herthe su kazali da je snimak dokaz da se 34-godišnji fudbaler nije pridržavano preventivnih higijenskih mjera i obavezne fizičke distance među igračima.

“Kalou je tako prekršeio pravila i klub je donio odluku da ga udalji s budućih treninga i utakmica“, navodi se iz kluba iz Berlina.

Fudbaleri Herthe, kao i drugih njemačkih klubova, počeli su trenirati nakon pauze zbog pandemije COVID-19, ali treninzi se obavljaju isključivo u grupama od po četiri igrača i uz stroge higijenske mjere.

Kalou je u snimku kritikovao rukovodstvo kluba zbog prekomjernog smanjenja njegove plaće, a iz kluba su saopćili da je greška u računanju postotka plaće ispravljena.

S druge strane, Kalou se izvinio saigračima što ih je doveo u nezavidan položaj svojim ponašanjem i objavljivanjem snimka na društvenim mrežama.

“Bio sam uzbuđen nakon što sam dobio negativan nalaz testa na koronavirus i nisam dobro promislio o svojim postupcima“, poručio je Kalou.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,