Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Haos u Manchesteru: Navijači ušli na Old Trafford, gađali su kamermane bocama i bakljama

Preuzmite sliku

Oko deset hiljada navijača došlo je na protest protiv vlasnika kluba, ali sve je eskaliralo. Došlo je i do tučnjava, na terenu huligani kradu kamere pored terena i korner zastavice

Manchester United trebao bi igrati utakmicu engleskog prvenstva s Liverpoolom u 17:30 sati, ali sve je pod upitnikom pošto su dva sata uoči utakmice bijesni navijači ‘crvenih đvaola’ nakon nekoliko sati protesta ušli na stadion!

  • Navijači nekolicine engleskih klubova među kojima su i United i Arsenal održavaju proteste zbog nezadovoljstva upravama svojih klubova, a za nedjelju je bio planiran prosvjed ispred Old Trafforda.

    Ipak, protest je eskalirao, došlo je i do nekoliko tučnjava, a navijači su na kraju ušli na stadion i počeli paliti baklje. Čak oko deset hiljada navijača došlo je na protest, a u stadion su utrčale stotine.

  • Neki huligani čak su i ukrali korner zastavice, kao i kamere koje su se nalazile pokraj terena. Na jednu ekipu kamermana bacili su bocu te im poručili da si kamere zabiju u guzicu, prenosi Sun, a jedna bakla ispaljena je u smjeru studija Sky Sportsa gdje se nalazio Jamie Carragher.

  • No to nije sve! Neki navijači otišli su ispred hotela Lowry odakle je momčad ‘crvenih vragova’ trebala poći na utakmicu te su blokirali bus kojim su prema stadionu trebali krenuti igrači i stožer.

    Policija trenutno čuva momčad Liverpoola u njihovom hotelu, a sucu Michaelu Oliveru rečeno je da zasad ne dolazi na stadion, javlja Daily Mail.

    Uskoro opširnije…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje