Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Veselinovića Sloboda savladala Vitez (FOTO)

Preuzmite sliku

U prvom susretu 3.kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj pred oko 3.ooo gledalaca svoj meč odigrali su domaća Sloboda i Vitez.

Fudbaleri Slobode od prve minute vršili su pritisak na goste i za prvih 30 minuta igre su preko Krpića, Karića, Stjepanovića i Subića koji je solidno pokušao iz slobodnog udarca zaprijetili mladom golmanu Viteza Ivanu Tiriću koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao.

Ni gosti iz Viteza nisu bili bez prilika u prvom poluvremenu. Najbolju priliku za postizanje gola imali su u posljednjoj minuti prvog dijela igre kada je golman Slobode Kenan Pirić u svom šesnaestercu oborio gostujućeg igrača Đerića nakon čega je glavni sudija na utakmici Haris Kaljanac dosudio udarac sa bijele tačke.

Udarac sa jedanaest metara izveo je Hrvoje Barišić ali se golman Slobode sjajnom odbranom iskupio za jedanaesterac koji je skrivio.

Početkom drugog poluvremena na igračima oba tima osjetio se blagi umor zbog izuzetno sparnog vremena ali su fudbaleri Slobode nastavili napadati kako bi što prije uspjeli doći do prednosti.

Trenutak odluke dogodio se u 69. minuti. Mladen Veselinović odlično koristi gužvu u šesnaesteracu i uspijeva pogoditi mrežu Viteza za vodstvo Slobode. Prethodno je Amer Ordagić sjajno glavom spustio loptu, a Veselinović matira golmana Viteza.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja pa je susret na Tušnju okončan rezultatom 1:0.

Iako je Sloboda minimalnim rezultatom porazila odličnu ekipu Viteza bila je to zaslužena pobjeda u kojoj je tim Husrefa Musemića opravdao ulogu favorita.

Na kraju meča treneri oba tima odali su priznanje igračima što su uprkos teškim vremenskim uslovima ipak uspjeli pružiti dobru partiju na stadionu Tušanj.

U narednom 4.kolu Sloboda je ponovo domaćin. Crvno crni će u srijedu na Tušnju ugostiti ekipu Željezničara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,