Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalski transferi: Engleski premijerligaši za pojačanja potrošili rekordnih 870 miliona funti

Preuzmite sliku

Jučer je završen ljetni transfer period u svijetu fudbala, a već danas se sabiraju vrtoglave cifre transfera. Klubovi engleske Premijer lige su ponovo srušili vlastiti rekord i za pojačanja potrošili 870 miliona funti, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima finansijke kompanije Deloitte engleski premijerligaši su prošle sezone za ljetna pojačanja potrošili rekordnih 835 miliona funti, a ovog ljeta su bili još izdašniji i potrošili 870 miliona funti.

Sa potrošenih skoro 160 miliona funti ekipa Manchester Cityja je rekorder ovosezonskih transfera na otoku. Najveće akvizicije “građana“ su Kevin De Bruyne koji je za 54 miliona funti došao iz njemačkog Wolfsburga, zatim Rahhem Sterling čiji transfer iz Liverpoola je koštao 49 miliona i Nicolas Otamendi koji je iz španske Valencije na Etihad stigao za 32 miliona funti.

Među najizdašnijim klubovima u Engleskoj se i ove godine našao i najveći rival “građana“ Manchester United, koji je zadnjeg dana transfer roka za 36 miliona funti iz francuskog Monacoa doveo 19-godišnjeg napadača Anthonyja Martiala.

Liverpool je također, trgovao sa mnogo novca, a samo za dovođenje Christiana Bentekea iz Aston Ville je platio 32,5 miliona funti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje