Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalerke Crvene zvezde posjetile sarajevsku Vijećnicu, danas meč u Butmiru

Preuzmite sliku

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo zajedno sa gošćama iz Beograda, igračicama Crvene zvezde posjetili su sarajevsku Vijećnicu, gdje im je domaćin bio dogradonačelnik Grada Sarajeva i bivši ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Inicijatorke ove posjete bile su višestruke šampionke Premijer lige Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo na čelu sa trenericom kluba  i selektoricom Bosne i Hercegovine Samirom Hurem.

“Sarajevo – grad dobrih ljudi, raznolikosti, multietičnosti, prijateljstva i tolerancije. Grad sporta i regionalna prijestolnica u koju svi rado dolaze! Danas smo zajedno sa našim gošćama, ekipom Crvene Zvezde, posjetili prekrasnu gradsku Vijećnicu. Hvala neizmjerno sportskoj legendi, kapitenu i dogradonačelniku Samiru Avdiću te Upravi grada Sarajeva na toploj dobrodošlici. A sada je trenutak za ono što nas sve povezuje – nogomet i zeleni teren!” poručili su iz SFK 2000 Sarajevo.

Prijateljski meč u sklopu priprema za mečevi kvalifikacija za Ligu prvaka, šampione BiH će danas odigrati protiv Crvene zvezde  u 17:00 sati na terenu Trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,