Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode poraženi od Olimpika rezultatom 2:0

Preuzmite sliku

Olimpik je u posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH savladao Slobodu sa 2:0.

Fudbaleri Olimpica su odigrali fantastičan meč u kojem su od prve minute dominirali i jasno pokazali da više žele pobjedu.

Nagrada za dobru igru dolazi u petoj minuti susreta kada Olimpik stiže do vodstva. Čurjurić je ubacio iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a Gavrić glavom savladao Golubovića za 1:0.

Igrala se 36. minuta kada je Sloboda imala prvu priliku, ali je udarac Beganovića otišao pored gola.

Do kraja prvog poluvremena Olimpik je imao još jednu šansu ali se rezultat nije mijenjao.

I drugo poluvrijeme Olimpik započinje bolje, a u 54. minuti udvostručuje vodstvo. U akciji je učestvovalo više igrača, a na kraju je preciznim udarcem Faris Handžić koji je igrao jako dobar meč pogodio za svoj tim.

Tek što je pogodio, Handžić je izborio i penal za Olimpik, a Golubović brani udarac Osmanovića sa bijele tačke i ostavlja svoj tim u životu.

U 61. minuti nakon još jednog dobrog napada, Olimpik pogađa stativu. Silovito je šutirao Bajraktarević sa distance, ali njegov udarac je ipak bio malo neprecizan. Isti igrač je probao i u 66. minuti, ali lopta je otišla pored gola.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Olimpic pobjedom zasluženo ulogu “fenjeraša” prepustio Krupi sa Vrbasa. (Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,