Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode otputovali u Livno: U timu i golman iz Kolumbije

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode jutros su otputovali u Livno, gdje će narednih sedam dana obaviti drugi dio priprema za naredno prvenstvo.

U autobusu se našlo 29 igrača, među kojima je i Kolumbijac Julian Murillo, golman bez nekog impozantnog profesionalnog CV-a, ali koji će pokušati popuniti mjesto na deficitarnoj poziciji čuvara mreže.

Slobodu su u prelaznom roku napustila dva kvalitetna golmana, Azir Muminović i Goran Vukliš, a za sada su kandidati za poziciju “jedinice” Nikola Lakić, koji je došao iz vranjanskog Dinama, te Irfan Fejzić iz Željezničara.

Na pripreme u Livno otputovali su: Nikola Lakić, Anes Mehić, Julian Murillo (golmani), Amar Beganović, Perica Ivetić, Asim Muratović, Adel Halilović, Amar Kovčić, Adnan Buljić, Adnan Salihović, Kenin Devedžić, Eldin Hasanbegović, Bakir Karić, Anis Ramčilović (odbrana), Dušan Ristić, Armin Hodžić, Petar Dodig, Yoann Martelat, Omar Pršeš, Saša Maksimović, Amar Nišić (veznjaci), Tony Livančić, Marinko Rastoka, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Adnan Osmanović, Amer Bekić, Edis Smajić i Anel Husić (napadači).

U Livnu će i se priključiti: Irfan Fejzić, Almir Bekić i Dejan Uzelac, rečeno je Feni u stručnom štabu ekipe.

Dan pred polazak u Livno za Slobodu je potpisao i 21-godišnji Dušan Ristić, prvi strijelac polufinaliste Kupa BiH, ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Tuzlaci će već sutra odigrati prvi kontrolni susret u Livnu, a protivnik će biti drugoliogaš Troglav, dok će 7. jula odmjeriti snage s mostarskim Veležom.

Ekipa Slobode u Tuzlu se vraća 9. jula, a četiri dana kasnije u Osijeku će odigrati “generalku” protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,