Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode doživjeli težak poraz od Širokog Brijega

Preuzmite sliku

U 13. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu u Banovićima sastali su se Sloboda i Široki Brijeg, a gosti su slavili visoku pobjedu rezultatom 3:0. 

Sloboda je u prvom dijelu susreta imala veći posjed lopte, ali jalovo je nastojala doći do gola gostiju i nije bila previše opasna.

U 35. minuti došlo je do promjene rezultata kada se u listu strijelaca upisao Ilan Pejić nakon što se namjetio na lijevu nogu i pogodio protivničku mrežu.

Već u 40. minuti gosti su stigli do drugog pogotka. Pogodio je mladi Daniel Lukić, kojem je to bio četvrti gol ove sezone i koji se polako pretvara u jednog od konstantnijih premijerligaških napadača.

Sloboda se nadala da može promijeniti stvari u drugom dijelu, ali već u 53. minuti sve je riješeno. Ilija Bagarić šutira fenomenalno sa tridesetak metara, savladava Bukvića i rješava meč u korist Širokog Brijega.

Do kraja susreta promjene rezultata nije bilo. Široki Brijeg tako ima 25 bodova i ponovo je prvi na tabeli, barem privremeno.  S druge strane, Sloboda ima 12 bodova i sve je evidentnije da je čeka teška borba za opstanak. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje