Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbal se vraća u Srebrenik zahvaljujući Azmiru Husiću

Preuzmite sliku

Danas je u Srebreniku potpisana i ozvaničena sportsko-poslovna saradnja između fudbalskih klubova Gradina iz Srebrenika i Tuzla Cityja.

Predsjednik tuzlanskog premijerligaša, Azmir Husić, uručio je ovom prilikom Gradini iz Srebrenika ček u iznosu od 50.000 KM dok će tranša iste vrijednosti biti uplaćena na račun Gradine za šest mjeseci.

Ovim potezom Gradina je dobila novog generalnog sponzora koji će uz grad Srebrenik odvajati značajna sredstva, a sve u cilju stvaranja stabilnog prvoligaša u Srebreniku.

“Ovo je za nas historijski dan, jer od danas pišemo jednu novu historiju. Zahvaljujem se na ovom potezu svima koji su nešto učillnili na ovom planu. Veliko hvala gospodinu Husiću”, rekao je direktor Gradine, Ibro Ibrić.

Kako se navodi saradnja dva plava kluba ostvaruje se u svim sportskim segmentima. Na fudbalere Gradine sva ekskluzivna prava će imati Tuzla City, a ovaj tim će u klub iz Srebrenika u narednom periodu slati i svoje prvotimce na posudbu u Simin Han.

“Veliko nam je zadovoljstvo zbog ove saradnje jer je Gradina zaista veliki kolektiv. Nakon tri mjeseca pregovora postigli smo evo i potpuni dogovor. Ovim sporazumom možemo reći da imamo zajednički cilj, a to je plasman u Prvu ligu FBiH. Našim dolaskom nastojat ćemo sa se razvija i omladinski pogon na ispravan način, te da omogućimo svima besplatan trenažni proces. Svi treneri koji nemaju licence biti će poslani na obuku kako bi stekli iste. Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić. Ono što sasvim sigurno mogu reći je to da je Gradina od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH”, rekao je Husić.

Naglašeno je još kako će doći do velike reorganizacije u Omladinskom pogonu gdje će biti ukinute i članarine za sve omladince našeg kluba.

Nakon konferencije za medije i potpisanog sporazuma o sportsko-poslovnoj saradnji na stadionu u Srebreniku je odigrana i prijateljska utakmica između Gradine i Tuzla Cityja koja je okončana rezultatom 3:2 u korist gostiju iz Tuzle.

Strijelcu su bili Beganović u 40., Spasić u 50. i Ramić u 62. minuti za tuzlanski tim, a Husetović u 20. i Delić u 43. minuti za Gradinu.

Narednu utakmicu ekipa Milenka Bošnjakovića odigrat će 23. juna u Tuzli protiv banjalučkog Borca, dok će 29. juna biti gost švicarskog superligaša Xamaxa iz Neuchatela.

Glavni dio priprema Tuzla City obavit će od 2. do 12. jula u Čatežu (Slovenija), gdje će odigrati četiri kontrolne utakmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje