Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudalski savez Njemačke istražuje milionsku uplatu FIFA-i iz 2005. godine

Preuzmite sliku

Fudbalski savez Njemačke (DFB) saopštio je da je pokrenuo istragu o mulitimilionskoj uplati, koju su izvršili na račun Svjetske fudbalske federacije (FIFA) 2005. godine. DFB je u aprilu 2005. godine uplatio 6,7 miliona eura FIFA-i, koji su bili namijenjeni “Kulturnom porgramu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Sada su u DFB-u postali svjesni da novac možda nije korišten u svrhe za koje je bio namijenjen, pa su pokrenuli istragu o eventualnoj zloupotrebi njihove uplate. O detaljima za sada ne žele govoriti.

Rečeno je tek da njihovi advokati vode internu istragu kako bi se utvrdilo da li DFB može ostvariti pravo na povrat tih sredstava.

Informacija se pojavila tokom istrage o internim odnosima DFB-a i FIFA-e, te eventualnom dobijanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006. godine kao nagradu.

Iz njemačke kuće fudbala rekli su da istraga nije utvrdila nikakve nepravilnosti prilikom procesa aplikacije za Mundijal 2006, kao ni da nisu pronašli dokaze o eventualnoj kupovini glasova prilikom donošenja odluke da Njemačke dobije domaćinstvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje