Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Tuzla City: Želimo da cvijet Srebrenice uvijek putuje s nama

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Tuzla City od danas i zvanično na svom grbu ima naznačen Cvijet sjećanja na genocid u Srebrenici.

U službenim prostorijama kluba danas je potpisan ugovor između FK Tuzla City i Udruženja građana Gračaničko keranje koje je i nositelj autorskih prava na Cvijet sjećanja na genocid u Srebrenici.

“U toku promjene imena kluba i njegovog grba sa predstavnicama Udruženja Gračaničko keranje dogovoreno je da na grbu ubuduće bude Cvijet sjećanja. Naša ideja je bila da cvijet omasovimo, da ga nikada ne zaboravimo i da on putuje sa nama”, rekao je šef marketinga FK Tuzla City Mirsad Suljić

Predsjednica Udruženja građana Gračaničko keranje nakon potpisivanja ugovora o ustupanju autorskih prava rekla je da je cvijet poruka koja svijetli Bosnom i Hercegovinom, ali i da se kroz njega pokazuje ono što osjećaju majke Srebrenice.

“Ovim cvijetom poručujemo da se nevine žrtve srebreničkog genocida nikada ne smiju zaboraviti. Klub Tuzla City patio je sve ono što mi radimo i na tome smo mnogo zahvalni”, izjavila je.

Podsjećamo, klub Tuzla City ranije je nosio naziv Sloga – Simin Han, a uz promjenu imena kluba ovaj klub ostvario je i zapažen rezultat u smislu da se od ideuće sezone takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,