Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda zauzela stav o mogućem proširenju BH Telecom Premijer lige

Preuzmite sliku

NK Čelik danas je uputio zvaničan zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da još jednom preispita svoju odluku o prekidu BHT Premijer lige, zbog čega je zenički klub izgubio status premijerligaša.

Predsjednik Čelika Damir Bradarac najavio je da će svim pravnim sredstvima tražiti zaštitu interesa kluba, odnosno da će tražiti da se stavi van snage odluka o završetku prvenstva ili da se proširi liga.

Ideju o proširanju lige podržao je i Fudbalski klub Sloboda Tuzla.

‘FK Sloboda zauzela je stav o mogućem proširenju BH Telecom Premijer lige sa 12 na 14 ekipa u sezoni koja je pred nama. Iako je na vrijeme se odmakla od zone ispadanja, Sloboda se isto tako, nakon zadnjeg odigranog kola prije prekida prvenstva zbog pandemije COVID-19, vrlo lako mogla naći na mjestima koja vode u niži rang takmičenja i biti u istoj situaciji u kojoj se trenutno nalaze NK Čelik i FK Zvijezda 09. Razumijemo i podržavamo intenciju klubova da se od sljedeće sezone Premijer liga igra u širem formatu, kao i nastojanje i želju klubova da ostanu u najjačem rangu bh. fudbala. Ovo bi bio najbolji izlaz nakon naglog završetka prvenstva, a sa druge strane doprinijelo bi poboljšanju razvoja domaćeg prvenstva’- saopćeno je danas iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje