Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda Tuzla odbila ponude za dva prvotimca, obavljen razgovor sa ženskom selekcijom

Preuzmite sliku

Jučer je u klupskim prostorijama FK Sloboda obavljen niz pojedinačnih razgovora sa prvotimkama ženske selekcije sa kojima su definisani uslovi pod kojima će se nastaviti saradnja i takmičenje u Ženskoj Premijer ligi.

Imajući u vidu da je sportska javnost u našem Gradu upoznata o lošem odnosu prema ovoj selekciji u proteklih pet mjeseci, kako logistički tako i materijalno, ovim putem javnost želimo obavijestiti da je pronađen zajednički jezik sa ogromnom većinom igračica i stručnim štabom te su putem sporazuma izmirena sva dugovanja koja su nastala u proteklih pet mjeseci, zaključno sa 31.12.2023. godine, navode iz FK Sloboda.

  • Ovim aktivnostima stekli su se osnovni preduslovi za ostvarivanje primarnog cilja prve ekipe kluba u ovoj sezoni, a to je povratak u Premijer ligu BiH jer je postojanje ženske selekcije uslov bez kojeg se ne može igrati Premijer liga BiH.

    Osim toga, cilj klupskih organa koji rukovode klubom u prelaznom periodu do izbora novog Upravnog odbora jeste olakšati preuzimanje rukovođenja klubom novom Upravnom odboru pa je s tim u vezi preduzet niz aktivnosti u cilju rješavanja nagomilanih obaveza nakon podnošenja neopozive ostavke od strane upravnog odbora.

    U toku su pregovori sa nekolicinom potencijalnih pojačanja, prikupljaju se ponude za odlazak na zimske pripreme koje su planirane u zadnjoj trećini januara, a odbijene su ponude za prvotimca jer je cilj kadar dodatano ojačati.

    O angažmanu potencijalnih pojačanja konačnu riječ dati će trener Nalić. Također, zakazan je okviran datum prozivke koji će biti 09. ili 10. januara na stadionu Tušanj, o čemu će konačnu odluku donijeti također trener Nalić, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

    Pored toga u planu je i obavljanje pregovora sa igračima koji nisu u prvom planu te pronalaženje kompromisa sa svima njima. Kada je riječ o igračkom kadru, svi igrači su u individualnom trenažnom procesu koji putem GPS sistema prati trener Zlatan Nalić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje