Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Mersed Kovačević nasljednik Davuda Zahirovića?!

press-sloboda
Preuzmite sliku

Napokon se nešto počelo dešavati u Rudarskoj 2! Nakon što su legende FK Sloboda kao inicijatori formiranja nove Skupštine i Upravnog odbora Kluba najavili veliko pospremanje i organizaciono uređenje tuzlanskog fudbalskog ponosa, za srijedu je najavljeno održavanje Skupštine.

\"press-sloboda\"U međuvremenu, pojedini mediji plasirali su informaciju prema kojoj je dosadašnji predsjednik FK Sloboda Davud Zahirović podnio ostavku, no on je pojasnio kako će svoj mandat staviti na raspolaganje na novoj sjednici Skupštine. Ovo klupsko tijelo će se izjasniti o tome ostaje li Zahirović predsjednik ili ne.

Iako je radio bez Upravnog odbora, gotovo sam, Zahirović je kao predsjednik u najtežim trenucima za Slobodu uvijek iznalazio novčana sredstva za kakvo – takvo funkcionisanje Kluba. S druge strane, za vrijeme njegovog mandata Sloboda je ispala iz Premijer lige BiH. Za mnoge to će biti jezičak na vagi koji će prevagnuti da se ipak izglasa Zahirovićeva smjena. Ako se to dogodi Zahirović će najvjerovatnije ostati u Klubu, ali kao član Upravnog odbora.

Kako saznaje Tuzla Sport, među onima koji bi mogli zamijeniti Zahirovića na predsjedničkoj funkciji, kao najozbiljniji kandidat spominje se Mersed Kovačević!

Kovačević, nekadašnji proslavljeni napadač Slobode, prije tačno tri godine obavljao je funkciju sportskog direktora Kluba, no to je trajalo manje od mjesec dana. Tada je odstupio zbog previranja u omladinskom pogonu na koja nije mogao uticati, niti ih zaustaviti.

TuzlaSport.com / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: