Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Glavni sudija Ermin Sivac direktno je uticao na rezultat utakmice

Preuzmite sliku

Nakon odigrane utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski, Fudbalski klub Sloboda izražava nezadovoljstvo suđenjem glavnog sudije Ermina Sivca iz Zenice.

“Smatramo da je glavni sudija u nekoliko navrata oštetio Slobodu, posebno kada je svirao nepostojeći penal za goste iz Mostara. Time je sudija Sivac direktno uticao na rezultat utakmice.

FK Sloboda napominje da je ovo nastavak brojnih sudijskih grešaka na račun Slobode, ali i drugih klubova koji nisu pod “zaštitom” te da organi Fudbalskog saveza BiH moraju dati odgovor na ovakve pojave i ugrožavanje takmičenja. U protivnom trud i rad sportista, ali i ljudi koji vode klubove, je uzaludan i ovisi o sudijskim, lošim, namjerama” – saopćeno je iz FK Sloboda.

Podsjetimo, u posljednjoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog iz Mostara ostvarili su novu gostujuću pobjedu, ovoga puta nad Slobodom iz Tuzle, rezultatom 2:0 (0:0).

Golove za nova tri boda postigao je Nemanja Bilbija. Prvo iz jedanesterca u 52. minuti, a potom izuzetno efektno u 74. minuti utakmice.

Sloboda se nalazi na sedmom mjestu Premijer lige BiH s 25 osvojenih bodova, a u narednom kolu gostuje Širokom Brijegu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje