Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Finansijska kriza na Tušnju: Fudbaleri Slobode stupili u štrajk

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode stupili su u štrajk zbog finanijske situacije u klubu.

Naime, fudbaleri Slobode imaju neredovna primanja, a od novembra mjeseca neki fudbaleri samo dva puta su dobili plaću. Smatraju da ovako više ne može te su u posljednjih nekoliko dana ispoljili svoje nezadovoljstvo. No, sve je kulminiralo danas kada igrači Slobode nisu željeli trenirati te su zatražili sastanak sa klupskim čelnicima, piše portal Sportske.ba.

Umjesto na terenu stadiona Tušanj, pojavili su se u klupskim prostorijama te iznijeli svoje probleme.

Prethodnih nekoliko dana Slobodini fudbaleri bili su u svojevrsnom poluštrajku gdje su ispunjavali svoje obaveze, ali su željeli skrenuti pažnju čelnicima kluba na probleme sa kojim se suočavaju. Kada nije bilo željene reakcije, danas su donijeli odluku da ne treniraju.

Štrajk je stvarno stanje u FK Sloboda, a novo rukovodstvo kako stvari stoje za sada ne ispunjava očekivanja javnosti, ali i igrača koji očekuju da za svoj rad budu redovno plaćeni.

Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje igračima je ponuđena opcija da im se isplati po 500 KM, nije poznato jesu li to prihvatili.

Također, prema našim saznanjima veliki dio novca kojim čelnici kluba raspolažu, su uglavnom sredstva koja dolaze putem tranši iz Budžeta Grada usmjerena ka rješavanje dugova kako bi Sloboda mogla dobiti licencu za takmičenje naredne sezone u PL BiH.

Sloboda ima dug po osnovu pozajmice u iznosu od 120.000 KM i prema Mensuru Aliću bivšem članu UO FK Sloboda. Kada će Sloboda biti u mogućnosti da izmiri i tu obavezu ostaje neizvjesno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,