Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIFA uvodi revoluciju u Kataru, nema utakmica od 90 minuta

Preuzmite sliku

Govorilo se o tome da će na nadolazećem Svjetskom prvenstvu biti VAR tehnologija koja brže može detektovati ofsajd, a trebale bi biti realizovane i ideje što se tiču nadoknađivanja ‘izgubljenog’ vremena

Izležavanja? Ma lezi koliko god želiš, Sve ćemo to nadoknaditi! Otprilike je to zaključak posljednjeg sastanka u Fifi na kojem su razgovarali o novostima koje žele uvesti na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Gotovo u svakoj utakmici u posljednjim minutama gledamo odugovlačenja, a nedavna su istraživanja pokazala da od 90 minuta, u prosjeku imamo 54.61 minutu aktivne igre pa se traži novo rješenje da se nadoknadi sve izgubljeno ‘mrtvo vrijeme’. Tako je ideja produžiti utakmice.

Kako donosi talijanski Corriere dello Sport, Fifa namjerava promijeniti pravilo tako što bi utakmice bile produžene najmanje za 10 minuta, iako se događalo da su suci nadoknađivali i više. Pitanje je kako će na sve to reagovati fudbaleri koji će više morati igrati, ali jasno je da se njih previše i ne pita.

Pod spomenutim ‘mrtvim’ vremenom podrazumijeva se kad lopta nije u igri, ili kad miruje prilikom nekih zamjena, povreda, izmjena itd. Sve ovo još nije potvrđeno, ali iz Fife su već nekoliko puta najavljivali da su spremni unositi određene promjene u fudbalsku igru. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,