Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fenerbahce na Galatasaray šalje juniore, Džeko i saigrači se protive

Preuzmite sliku

Fenerbahce nastavlja s protestima protiv turskog saveza pa će tako bojkotovati utakmicu finala Superkupa protiv Galatasaraya, koja se igra u nedjelju.

Tačnije, Fenerbahce će na tu utakmicu poslati juniorski tim. Podsjetimo, Fenerbahce je početkom sedmice raspravljao o mogućem istupanju iz lige pa je na kraju odlučio protiv toga, a povod tome bio je napad na njegove igrače na gostovanju kod Trabzonspora.

Što se tiče Superkupa, Fenerbahce je zamolio da se utakmica odgodi za drugi termin te da se delegiraju strani suci, ali iz turskog saveza nije stigao odgovor.

“Poslat ćemo juniorski tim. Poslali smo dopis Nogometnom savezu Turske u kojem smo tražili da se utakmica odgodi ili da se odrede strani suci, ali kako nismo dobili odgovor, igrat ćemo s juniorima. Osim toga, odlučili smo da u iduće dvije sezone ne sudjelujemo u kupu Turske”, rekao je dopredsjednik kluba Erol Bilecik.

Međutim, kapiten Edin Džeko i saigračima, protiv su odluke Uprave kluba da juniori izađu na teren, jer oni se žele suprostaviti Galatasarayju.

Yagiz Sabuncuoglu, turski novinar blizak Fenerbahceu, oglasio se na društvenoj mreži X.

“Kapiteni i cijeli prvi tim žele igrati utakmicu finala Superkupa, ali stav uprave o ovom problemu ostaje isti”, naveo je Sabuncuoglu.

TRT prenosi da se niko iz Fenerbahcea neće pojaviti na sutrašnjoj press koneferenciji uoči finala Superkupa, a Fener je najavio redovan trening u terminu utakmice za prvotime svog kluba i tako ovim potezima najavljuje veliku revoluciju u turskom fudbalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,