Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FACE TV objavio divan intervju sa Ivicom Osimom: Čovjek koji na sportska pitanja odgovara životnom filozofijom

Preuzmite sliku

Legendarni Ivica Osima preminuo je 1. maja u austrijskom Grazu u 81. godini života.

FACE TV je u petak objavio intervju sa Ivicom Osimom i to iz maja 2009. godine.

Osim je u novembru 2007. godine doživio težak moždani udar u Japanu, a intervju za FACE TV je bio prvi nakon što se vratio iz azijske države.

Čast da razgovara sa Osimom u Vodicama imao je Marjan Mijajlović.

Osim je tada u intervjuu sa Mijajlovićem govorio i o Edinu Džeki te Zvjezdanu Misimoviću koji su 2009. godine postali šampioni Njemačke sa Wolfsburgom.

“Njima svaka čast, ali fudbal se igra sa 11 igrača. Ljudi to ne smiju zaboraviti. I oni trebaju da budu najpametniji. Ne smiju zaboraviti ni ko su, ni šta su ni odakle su ni šta može biti“, govorio je Osim i prokomentarisao igre reprezentacije BiH prije 13 godina:

“Strahovit uspjeh za BiH bi bio da se plasiramo na veliko takmičenje. Jedino je Svjetsko prvenstvo pokazatelj i kada se tu dokažeš onda si neko i nešto. Tek tada nešto doživiš.”

Osim je imao samo riječi hvale i za Ćiru Blaževića, koji je bio selektor Zmajeve od 2008. do 2009. godine.

“Igrači uče od Ćire kako se treba ponašati kada se prelazi iz jednog stanja u drugo. Ćirina vitalnost se može tumačiti njegovim duhom, načinom razmišljanja i uvijek okrene na nešto pozitivno. Uvijek zna da kaže ono šta nekome treba.”

Legendarni Osim je prije 13 godina tvrdio da nam treba više pozitivnosti i se na neki način boji za budućnost fudbalske reprezentacije BiH.

“Uvijek mislimo da ono što je bilo jučer da je bilo bolje. Treba više pozitivnosti u svemu. Mi smatramo da je sve došlo nekom krivuljom. Niko nikome ništa ne vjeruje. I kada neko nešto napravti, njemu se ne vjeruje. Toga se bojim i za ovu reprezentaciju.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,