Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

El Nacional: ‘Nesretni’ Ronaldo odlučio napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se Real Madridu

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo odlučio je napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se u Madrid, javlja El Nacional.

Postojala je i šansa da bi se Messi mogao pridružiti Ronaldu u Saudijskoj Arabiji, s Al-Nassrovim najvećim rivalom Al-Hilalom spremnim ponuditi mu 400 miliona eura godišnje što bi zasjenilo Ronaldovu plaću, prenosi Romano.

SPORT je objavio da Messi ipak želi ostati u Evropi, a kako FC Barcelona intenzivira pokušaje da ponovno ima Argentinca u svojim redovima nakon što mu istekne ugovor s PSG-om 30. juna, mogao bi se ponovo sresti s Ronaldom u Španiji.

Ronaldo je odlučio napustiti Saudijsku Arabiju nakon što se mučio s prilagodbom lokalnoj kulturi, a jezična barijera također predstavlja prepreku, prema katalonskom portalu.

Budući da je Ronaldo prošlog februara napunio 38 godina, on i Messi se neće potencijalno ponovno sresti na terenu u El Clasicu i ponovno pokrenuti rivalstvo koje je nedvojbeno bilo vrhunac elitnog klupskog nogometa kad god su se Madrid i Barca sukobili u najpoznatijem derbiju na svijetu.

Umjesto toga, Ronaldo će se morati povući nakon što mu je ponuđena uloga iza kulisa.

Ako je izvješće tačno, i ako je Ronaldo je zaista spreman staviti tačku na jednu od najodlikovanijih karijera u historiji nogometa, logično je da bi se vratio u Madrid gdje je proveo najbolje godine kao profesionalac.

Uprkos tome što se ‘probio’ u Unitedu 2000-ih, Ronaldo se najčešće povezuje s divovima La Lige s kojima je osvojio četiri naslova Lige prvaka i ostavio trag kao njihov najbolji strijelac svih vremena.

Postavši ambasadorom kraljevskog kluba, krenuo bi stopama drugih klupskih legendi poput imenjaka Ronalda Nazaria i Roberta Carlosa, između ostalih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje