Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Cocalić: Vjerujem da možemo ostvariti podvig

Preuzmite sliku

Edin Cocalić, stoper Mechelena, dobio je poziv selektora nogometne selekcije BiH Mehmeda Baždarevića za kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore u gostima, te prijateljski meč protiv Austrije u Beču.

Nekadašnji defanzivac Željezničara, Panionisa i Maccabija iz Haife u zimskom prelaznom roku Izrael je zamijenio Belgijom, a sada će obući i dres A selekcije, što će mu ujedno biti i debi u A timu.

Poziv mi je napokon i zvanično stigao. Vidio sam u medijima kako piše da sam na spisku, ali nisam vjerovao dok mi iz kluba nisu dali poziv u ruke – kazao je Cocalić za “Oslobođenje”.

Svi iz kluba su mi čestitali, jer znaju koliko mi ovo znači, a dobio sam čestitke od prijatelja i porodice, koji su sve vrijeme i bili uz mene – dodao je.

Navodi da mu je velika čast zaigrati za reprezentaciju te da je, otkako je otišao iz Željezničara, sanjao da se vratim kao reprezentativac.

Kada je u pitanju naredni protivnik u kvalifikacijama, Cocalić smatra da je BiH apsolutni favorit, ali da ne treba potcijeniti nijednog protivnika.

Ne postoje više lagani protivnici u fudbalu. Svakom meču se mora maksimalno posvetiti, a Kipar nam je jasan pokazatelj toga. Porediti kvalitet nas i Andore nije realno, ali ne smijemo se opustiti. Ipak, novi je selektor, novi je sistem rada, ima i nas nekoliko novih igrača, a na terenu trebamo funkcionisati svi kao jedan, jer cilj nam je svima isti – otići na Euro. Po nekoj računici, nama treba pet pobjeda. Kod izgovaranja te rečenice, pomisliš da će biti teško, jer nemamo pobjedu u ovim kvalifikacijama, ali vjerujem da možemo ostvariti taj podvig – kazao je Cocalić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje