Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Teško ćemo ponoviti 7:0, ne treba o tome razmišljati

Preuzmite sliku

Utakmicu otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Estonije najavili su i bh. reprezentativci Edin Džeko te Emir Spahić.

Što se tiče utakmice koju smo pobijedili 7:0, to je historija. Teško je ponoviti taj rezultat. Mislim da ne trebamo razmišljati o toj utakmici. Danas svi igraju fudbal i ne smijemo razmišljati u tom pravcu. Bitna su tri boda i pobjeda“, rekao je Džeko koji je uoči utakmice pružio podršku gluhonijemim osobama.

Napravio sam već jedan intervju za njih i rekao sam da ćemo pokušati pobijediti ne samo za njih, nego i za sve navijače. Dobar start nam može donijeti samo pozitivne stvari. To smo iskusili sami i dat ćemo sve od sebe da se to ne ponovi.

Spahić je istakao da je najvažnije krenuti pobjedom.

Što se tiče starta svakih kvalifikacija jako je bitno startati s pobjedom. Posebno kad igramo kući. Treba napraviti sve da se starta s jednom pobjedom. Nisam siguran da će biti lagano i očekujem tešku utakmicu. Ovo je sami start kvalifikacija i tu svi polažu nade na uspjeh i mislim da bi mi trebali određivati tok utakmice.” (goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje