Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko sa dvije asistencije vodio Romu do pobjede nad Portom, PSG očitao lekciju Manchesteru (VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru osmine finala Lige prvaka Roma je na stadionu Olimpico dočekala ekipu Porta.

Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1. Iako je prvo poluvrijeme bilo popraćeno tvrdom utakmicom, drugo poluvrijeme pružilo je užitak za gledaoce ovog spektakla. U prvom poluvremenu najbolji priliku imao je Edin Džeko kada je u 38. minuti nakon sjajnog driblinga pogodio stativu.

U drugom poluvremenu rimska Vučica kreće još ofanzivnije po pogodak, a do njega i stiže. Igrao se 70. minut utakmice, kada je Dijamant fantastično asistirao za Nicola Zaniola, koji pogađa mrežu gostujuće ekipe. Samo pet minuta kasnije mladi Talijan stigao je da postigne još jedan pogodak.

Ponovo je ‘asistent’ bio Džeko, koji je šutirao sa daljine ali pogodio samo stativu, na pravom mjestu nalazio se mladi fudbaler, koji pogađa mrežu za 2:0. Gol nade za Porto stigao je već u 79. minuti utakmice, kada je Adrian se sjajno snašao u šesnaestercu i tako dao nadu Portu, da na domaćem terenu ima prednost gola u gostima.

  • Ole Gunnar Solskjaer je prvi put osjetio gorčinu poraza na klupi Manchester Uniteda. U prvom meču osmine finala Lige prvaka PSG je slavio na Old Traffordu rezultatom 2:0. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje