Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Rezultat bitniji od toga ko će biti strijelac

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prijateljsku utakmicu u Jeonju protiv Južne Koreje, a dan prije prijateljskog meča igrači su proveli u odmoru i šetnji, te uobičajenim aktivnostima.

Na današnjoj konferenciji za medije selektor BiH Robert Prosinečki izjavio je da njegove izabranike očekuje teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom.

“Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas”, kazao je bh. selektor.

Korejski mediji su pokazali veliki interes za bh. tim, što potvrđuje i broj novinara na konferenciji, a zanimalo ih je da li će Džeko sutra postići gol na šta je bh. kapiten odgovorio da je postizanje golova njegov posao.

“Mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu”, istaknuo je napadač Rome.

Igrači su nakon konferencije obavili i službeni trening. Stručni štab, predvođen selektorom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica.

Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje.

Sve ulaznice su brzo ‘planule’, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za svjetsko prvenstvo u Rusiji, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u tom dijelu svijeta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje