Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko insistirao na prevodu pitanja o Icardiju i poručio: Previše je emocija u igri

Preuzmite sliku

Fenerbahce i Galatasaray u petak od 18,45 sati u Rijadu igraju susret Superkupa Turske.

Tim povodom održana je press konferencija Fenera, a pristunim novinarima obratio se i kapiten Edin Džeko (37).

Dijamant, koji sutra ima priliku da osvoji prvi trofej u dresu tima iz Istanbula, ističe da je njegova ekipa spremna.

“Lijepo je biti ovdje jer znate da ćemo igrati za prvi trofej koji možemo osvojiti ove sezone. To je dobar osjećaj. Ekipa je spremna. Došao sam ovdje iz Intera gdje sam protiv Milana osvojio Superkup Italije i nadam se da to mogu ponoviti i ovdje. Sutra će na terenu biti dva dobra tima i očekujem mnogo bolju utakmicu nego što je to bilo prije nekoliko dana”, rekao je Edin i dodao:

“Imam već dugu karijeru i želim osvojiti još neke trofeje. Izgubio sam neka finala, ali na kraju to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej u dresu Fenera i da ga podignem kao kapiten. To bi bilo nevjerovatno. Ova ekipa radi sjajno posljednjih šest mjeseci i bila bi to kruna na 2023. godinu.”

Neizbježna tema bio je i sukob Džeke i Icardija od prije nekoliko dana u ligaškom derbiju. Prevodilac Fenerbahcea je pokušao da ignoriše pitanje, ali Džeko nije kada je čuo ime Icardija.

“Šta je bio prvi dio pitanja?”, kazao je Edin kroz smijeh i nastavio:

“Imao sam mnogih takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam. Ipak, ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok. Najveća motivacija je osvojiti Superkup i ne vidim nešto bitnije od toga. Znam Icardija iz Italije i nismo imali probleme kako to ljudi pokušavaju napraviti. To je dio fudbala.

Previše je emocija u igri i nekada izgubite kontrolu. Svako od nas želi da pobijedi susret i ono što se desi na terenu, ostaje na terenu. Kao što sam rekao ne treba mi motivacija u tome. Imam je dovoljno samo u činjenici da možemo da osvojimo trofej i to je to.”

Sutrašnje finale direktno će prenositi Sport Klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje