Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Imam osjećaj da su se igrali s nama, nadigrali su nas u svakom segmentu

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je večeras u Zenici u duelu četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO poražena od Luksemburga sa 0:2.

Bezidejna BiH je odigrala najgoru utakmicu ikada i sasvim zasluženo doživjela treći poraz u kvalifikacijama.

Kapiten tima Edin Džeko je nakon poraza dao svoj osvrt:

“Fizički nismo mogli da im pariramo ni tehnički ni taktički. Imam osjećaj da su se igrali s nama nadigrali su nas u svakom segmentu, taktičkom, trkačkom, zasluženo su pobijedili. Golman im zna igrati nogama faktički su imali igrača više morali smo napadati a oni su počeli igrati duge lopte koji se izvlačio i niko nije uspio da vidi da je igrač slobodan da izađe agresivno. Utakmicu smo izgubili svi zajedno, tužno mi je što nismo uspjeli napraviti pritisak kakav znamo napraviti kada igramo u Zenici nažalost nismo uspjeli. Nažalost nije bilo dobro, nimalo nije bilo dobro. Ligu nacija smo u još težoj grupi bili prvi. Oni su bili dobri a mi smo bili ispod svakog nivoa.” naveo je Džeko te dodao:

  • “Imamo dosta mladih igrača, nije lagano tim igračima mentalno dati maksimum nakon pada, normalno je i da ima straha, treba raditi i gledati pozitivno, nije bilo nimalo dobro danas i svako treba da analizira sam sebe pa sve ostalo.” zaključuje kapiten bh. tima.

    Podsjećamo, BiH je trenutno četvrta u grupi sa samo tri boda, dok je Luksemburg treći sa sedam bodova.

    Naredno kolo igra se 8. septembra, a BiH će na svom terenu ugostiti Lihtenštajn.

    Luksemburg će gostovati Islandu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,